Кременчуцьку ТЕЦ хочуть передати під контроль Укрнафти, аби забезпечити теплопостачання під час опалювального сезону. Наразі ця ТЕЦ — найбільша в Полтавській області.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну.

З розпорядження відомо, що Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку до 26 жовтня рекомендували опрацювати питання щодо передачі корпоративних прав ТЕЦ «Укрнафті».

Кременчуцьку ТЕЦ зруйнували росіяни майже на початку 2022 року. Тоді окупанти вдарили по ній ракетами. ТЕЦ забезпечувала теплом і гарячою водою понад 180 тисяч людей. Аби містяни не лишилися без опалення, у Кременчуці вирішили збудувати три нові котельні.

У жовтні 2022 року Полтавська облрада взяла зруйновану ТЕЦ на баланс області, а згодом — передали на баланс «Полтаватеплоенерго». У вересні 2023 року облрада ухвалила рішення стосовно звернення до Уряду, аби передати Кременчуцьку ТЕЦ на баланс держави. Рішення аргументували тим, що «Нафтогаз» не погоджує договір із підприємством «Полтаватеплоенерго» та зобов'язує обласну раду взяти на себе борг. Вже цьогоріч, у січні, депутати знову звернулися до Президента й Уряду, аби передати на баланс держави.