Під час санкціонованих обшуків в будинку 43-річного мешканця села Супрунівка та у приміщеннях, розташованих за адресою його проживання, слідчі поліції виявили сотні висушених рослин конопель та наповнені подрібненим канабісом полімерні відра, сумки та пакети. Серед вилученого також подрібнювальні пристрої, електронні ваги мобільні телефони та гроші. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Підпільний «склад» з наркотиками викрили слідчі Слідчого управління та Управління карного розшуку обласної поліції спільно з оперативниками Управління боротьби з наркозлочинністю поліції Полтавщини, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення. 

Генерал поліції прокоментував: 

«Загальна вага вилучених у фігуранта наркотичних засобів складає понад 80,5 кілограмів. Чоловікові вже вручили підозру у скоєнні наркозлочинів та обрали запобіжний захід».

Тривають оперативні заходи та слідчі дії щодо встановлення інших осіб, причетних до незаконної діяльності, та каналів збуту наркотиків.

Слідчим управлінням обласної поліції, за процесуального керівництва прокуратури, здійснюється розслідування за ч. 3 ст. 307 (Незаконне придбання, виготовлення, перевезення та зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – від дев'яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.