Вночі з 21-го на 22-ге листопада до поліції Горішніх Плавнів надійшло повідомлення від місцевого мешканця 1993 року народження, що його пограбували. Зі слів заявника, пограбування сталося в під’їзді будинку по вулиці Добровольського. Нападник забрав у потерпілого гроші та мобільний телефоном. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Отримавши повідомлення про злочин, на місце події прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Слідчі та оперативники встановили обставини події та швидко вийшли на слід правопорушника.

Олександр Акіменко, начальник відділу №2 (м. Горішні Плавні) Кременчуцького районного управління поліції, повідомив: 

«Оперативники та слідчі відділу поліції гарячим слідом з’ясували, що до кримінального правопорушення причетний місцевий мешканець 1998 року народження. Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.