Через рівень води в Кременчуцькому водосховищі руйнується дамба, яку торік насипали для укріплення берега. Про це повідомили в Регіональному офісі водних ресурсів Полтавщини.

У 2023 році на Полтавщині укріпили ділянку берега Кременчуцького водосховища в районі села Мозоліївка. Проте через перевищення нормального рівня води захисна дамба руйнується.

З березня рівень води у Кременчуцькому водосховищі не відповідає нормальному підпертому рівню – 81,00 мБс й перевищує його на 25-42 см. Унаслідок цього руйнується берегозахисна дамба.

21 травня споруду обстежила комісія й виявила, що профіль відсипаної дамби подекуди переформований і вона зсунулася в напрямку водосховища, тож її гребінь звузився місцями на 1-3 м. Фахівці говорять, що це сталося внаслідок тривалого утримання форсованого рівня води на Кременчуцькому водосховищі, а також через вплив зливових дощів, штормів і здійнятих вітром хвиль.

В Офісі водних ресурсів говорять, що подальше утримання рівня води вище за нормальний рівень призведе до погіршення стану дамби.