Ветерани війни та члени їхніх родин можуть скористатися послугою безкоштовного соціального відновлення в санаторіях Полтавщини. Такий пілотний проєкт реалізують в області. Цьогоріч послугу вже отримали 198 ветеранів війни та членів їхніх родин.
Полтавська громада – п’ята, хто долучився до ініціативи.
«Цей крок – дуже цінний у процесі розбудови ветеранської політики області. Формуємо її разом із громадами. Розраховуємо, що всі вони якомога оперативніше долучаться до цього проєкту», – сказав начальник ОВА Філіп Пронін.
Секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова зауважила, що підписання меморандуму дасть можливість охопити соціальним відновленням ще більше ветеранів і ветеранок та їхніх родин.
«Ми бачимо, що система реабілітації військових з їхніми родинами – це дієвий механізм та можливість комплексно відновлюватися. Впевнена, що наша спільна робота буде продовжуватися, – зауважила Катерина Ямщикова. – Ми приєднуємося до когорти громад. Будемо вдячні за співпрацю з санаторіями Полтавщини».
Раніше до проєкту долучилися Миргородська, Зіньківська, Решетилівська й Котелевська громади. Вони взаємодіятимуть у питаннях реабілітації та соціальної адаптації захисників і захисниць.
Соціальне відновлення у регіоні проводять у межах Комплексної програми реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих.