У Полтаві відкрився четвертий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ. Він надаватиме інформацію про вакансії у ЗСУ, допоможе з оформленням документів та підготує людей до служби.

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець зазначив, що Центр надаватиме роз’яснення про вакансії у різних частинах, суть служби, умови та місце дислокації. Також центр допоможе людям правильно оформитися для вступу до лав ЗСУ.

Перелік затребуваних спеціальностей до ЗСУ, каже Бежевець, постійно змінюється. Зараз найбільш потрібні спеціальності, пов’язані з виконанням бойових завдань, а також багато спеціальностей забезпечення.

Якщо зацікавлена людина звернеться до Центру, то отримає всю інформацію про вакансії.  У Центрі допоможуть укласти контракт з військовою частиною та нададуть допомогу у розумінні, де і як можна служити.

Для людей без досвіду служби в армії буде забезпечено підготовку - мінімум місяць. Людина отримує базову загальну військову підготовку, а далі, якщо передбачається, підготовку за фахом.

Центр рекрутингу знаходиться на першому поверсі будівлі полтавського ЦНАПу (вул. Соборності). Телефон гарячої лінії: 095-186-53-60.

Міноборони планує у I півріччі 2024 року відкрити 27 таких центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах.