Вісьмох порушників, серед яких двоє жителів Полтавщини, спіймали за 450 метрів від державного кордону. Неподалік на них чекали переправники з човном, аби ті могли через Тису дістатися Угорщини.

Про те, що чоловіки хотіли перепливти Тису, повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

За 450 метрів до кордону військовослужбовці зупинили автомобіль, в якому перебували восьмеро пасажирів. Двоє з них закарпатці, двоє – жителі Полтавщини, двоє – Київщини та ще двоє з Харківської і Львівської областей.

Усі чоловіки планували незаконно потрапити в Угорщину, скориставшись послугами переправників. Кожен із них заплатив від 8 до 11 тис. доларів.

Пізніше, поблизу кордону, у чагарнику на березі Тиси прикордонники виявили трьох неповнолітніх хлопців з гумовим човном. Підлітки зізналися, що чекали на клієнтів, яким мали віддати плавзасіб та показати, де знаходиться кордон.

Стосовно усіх затриманих склали протоколи про вчинені ними адмінправопорушення. Справи скерували до суду. Нині оперативники загону ретельно вивчають деталі організації незаконного переправлення порушників через державний кордон та встановлюють причетних.