Кожна людина потребує повноцінного відпочинку. Від цього залежить його фізичний та емоційний стан протягом робочого дня. Спальня зазвичай обставляється функціональними та красивими меблями. Центральним елементом цієї кімнати є спальне місце, зазвичай представлене ліжком або диваном. Дивани найчастіше використовують як тимчасовий притулок для відпочинку, який може трансформуватися з одномісного до двомісного залежно від потреби.

Багато хто воліє для сну купити ліжко. Це стаціонарне спальне місце, зручніше для сну, ніж диван. Воно може мати різну висоту, ширину, довжину. Моделі відрізняються кольором, дизайном та матеріалами виготовлення. Від цих параметрів залежить вартість виробу. Важливі критерії вибору – надійність конструкції, наявність ортопедичного матраца, габарити. Людина повинна відчувати комфорт у будь-якому положенні та прокидатися без болю у спині, шиї. Довговічність та гідний зовнішній вигляд насамперед залежить від матеріалів виготовлення. Найбільш затребуваним варіантом у продажу є ліжко з дерева.

Різноманітність дерев'яних ліжок, які можна купити у меблевих магазинах Києва та інших міст України

Українські меблеві фабрики складають гідну конкуренцію зарубіжним виробникам, не поступаючись якістю та дизайном. Ті, хто мріють прикрасити своє спальне ліжко з натурального дерева, можуть купити його за доступною вартістю в інтернет-магазині або меблевих салонах Києва, Одеси, Дніпра, Харкова та інших населених пунктів України. Асортимент моделей дуже широкий. Для їх виготовлення найчастіше використовують такі породи дерев:

  • дуб;
  • бук;
  • ясен;
  • сосна;
  • вільха;
  • береза.

Деревина може покриватися екологічним лаком, що не псує природну красу.

Сучасні моделі дерев'яних ліжок виготовляються у різних розмірах. Довжина складає 2 м, а ширина варіюється від 90 до 187 см, хоча можливі інші габарити. Основа виробу зазвичай складається з ламелей. Вони забезпечують надійну та пружну опору для матраца. Підбираючи собі спальне місце, слід врахувати його максимально допустиме навантаження. Голова служить не тільки захистом від холодної стіни, але також декоративним елементом. Під основою можуть розміщуватися ящики для зберігання постільних речей або інших речей.

Переваги ліжок із натурального дерева

Меблі раніше робилися з натурального дерева. Вартість гарнітуру залежала від породи деревини. Сьогодні в багатьох сферах дерево успішно замінюється на ДСП, ЛДСП, МДФ, клеєний брус, що в рази здешевлює кінцевий продукт. Проте попит на меблі з природного матеріалу лише зростає. Дерев'яне ліжко, яке можна замовити та купити з доставкою за вигідною ціною у вітчизняних виробників у Києві, Одесі, Дніпрі та інших містах України, є ідеальним спальним місцем.

До її переваг можна віднести:

  • екологічність;
  • довговічність;
  • дорогий зовнішній вигляд;
  • стійкість до вологи;
  • широкий вибір відтінків.

Дерево чудово піддається обробці, що дозволяє виробникам випускати вироби у різноманітному дизайні. Натуральна деревина є гіпоалергенним матеріалом, тому підходить алергікам, дітям, людям із ослабленим імунітетом. Крім того, вона не вбирає пил, як текстильна оббивка дивана. Кожна порода дерева має свою особливу структуру і відтінок, тому ліжко, комод, шафа з цієї природної сировини завжди будуть гідно виглядати, вписуючись в будь-який стиль інтер'єру.