26 вересня заступник міського голови Тетяна Бардіна провела нараду з головами старостинських округів та заступником міського голови Володимиром Чередніченком.

На початку засідання секретар міської ради Катерина Ямщикова представила нову заступницю старостам та побажала їм плідної роботи.

"Децентралізація - це одна з найкращих реформ в Україні. Треба відходити від понять село та місто. Це все одна громада, яку потрібно розвивати і в цьому допоможе профільний заступник. При цьому, кожен староста має комунікувати як з населенням, так і з міською радою. Завдань багато і їх всі треба вирішувати", - наголосила Катерина Ямщикова.

Тетяна Бардіна познайомилась зі старостами та закликала їх озвучувати не лише проблеми, а й можливі шляхи їх вирішення. 

Проблеми сфери ЖКГ в округах майже однакові. Першочергово, це ремонт доріг та підприємства, вантажні автомобілі яких постійно руйнують ці дороги. Володимир Чередніченко відмітив, що зараз треба розглядати й можливість утримання доріг взимку: розчищення від снігу та їх посипання.

Окрім цього, обговорили й необхідність збільшення кількості сміттєвих контейнерів, встановлення баків для великогабаритного сміття, необхідність облаштування майданчиків для сміттєвих баків. Також приділили увагу питанню водогонів - їх стану та балансоутримувачам.

За словами старост, шлях розв'язання проблеми - це передача мережі на баланс "Полтававодоканалу".

В деяких округах є необхідність встановлення банкомата та відкриття аптечного пункту.