До відділення №1 (Подільський підрозділ) Полтавського районного управління поліції, 26 лютого, близько 16-ї години, надійшло повідомлення про підозрілий автомобіль, який розташований у Полтаві по вулиці Миру. Поліція негайно прибула на місце події та виявила в автівці боєприпаси. 

Отримавши повідомлення про підозрілий транспортний засіб, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції, вибухо-технічна служба, рятувальники та медики. 

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: 

«У ході проведення першочергових слідчих дій та оперативних заходів поліцейські встановили особу водія автомобіля "VOLKSWAGEN" TRANSPORTER. Ним виявився 40-річний житель іншої області. Під час огляду салону транспортного засобу слідчі виявили та вилучили понад 10 магазинів із набоями до автомата Калашникова та предмет, схожий на ручну гранату РГД-5. Наразі вилучені речові докази направлені на експертне дослідження».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, за процесуального керівництва прокуратури, розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу.