Як же насправді відбувається чергування пожежної бригади? Як швидко пожежний автомобіль дістається до потрібного місця? До якого поверху будинку може дістати пожежна драбина?

Аби дізнатися відповіді на ці та безліч інших запитань, діти та батьки з багатодітних родин вирушили 26 квітня на екскурсію до пожежно-технічної вистави ГУ ДСНС України в Полтавській області.

Екскурсовод розповіла дітям та батькам історію виникнення, становлення та сучасний стан пожежної справи. Учасники заходу мали можливість ознайомитися з макетами пожежних автомобілів, зразками вогнегасників, стародавніми касками та одягом пожежників. Особливий інтерес у дітей викликало перегляд інтерактивних стендів, які демонструють ситуативні моменти виникнення пожеж. Також  дітям розповіли про основні причини виникнення пожеж та нагадали правила пожежної безпеки.

Даний захід, що був організований Департаментом культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради, проведено з нагоди відзначення 37-річниці з дня Чорнобильської катастрофи. І місце проведення вибрано неспроста – адже саме пожежники першими прибули на ліквідацію цієї страшної техногенної катастрофи XX століття.