27 квітня відбулося друге розширене засідання робочої групи з розроблення проєкту Програми комплексного відновлення території Полтавської області.


Начальник ПОВА Дмитро Лунін наголосив, що терміни розроблення Програми є дуже стислими. Засідання робочої групи проводитимуть двічі на місяць. Вона опрацьовуватиме зміст Програми за актуальними розділами комплексного відновлення та за напрямами заданими стратегією розвитку регіону.

«Програми з відновлення територій мають бути в кожній громаді, а не тільки в тих 5-ти, які зазнали ракетних ударів. Це Полтавська, Кременчуцька, Миргородська, Карлівська, Кам’янопотоківська. Програма має включати і зруйновані об’єкти та ті, які потребують відновлення, – сказав Дмитро Лунін. – Завдяки нашим захисникам і захисницям ми маємо можливість спокійно працювати і працювати потрібно в першу чергу на відновлення Полтавської області».

Заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Ірина Особік зазначила, що Програма комплексного відновлення розроблятиметься не тільки на місцевих рівнях, а й на обласному та державному.

«Документ спрямований на те, що кошти надаються не просто під реставрацію, реконструкцію, чи будівництво. Має бути комплексний підхід, на підставі якого будуть надавати фінансування міжнародні донори, – сказала Ірина Особік.

Під час засідання учасники ознайомилися з методичними рекомендаціями щодо розроблення Програми. Розглянули зміст її розділів, визначили перелік питань третього засідання та внесли зміни до складу робочої групи.