За інформацією начальника Головуправління поліції Полтавщини Євгена Рогачова, поліція встановила понад 260 учасників масових сходин, влаштованих 25 та 26 лютого в обласному центрі та 27 лютого у Кременчуці. Серед ідентифікованої молоді, яка доєдналася до несанкціонованого «флешмобу»: 9 дівчат (віком від 15 до 17 років) та юнаки (14-17 років). 

Євген Рогачов додав:

«Ми оперативно відреагували на інформацію про агресивний «неформальний флешмоб» для молоді, який запустила російська кримінальна субкультура. Вжитими заходами нам вдалося запобігти запланованим масовим бійкам у Полтаві та попередити можливість їх організації у Кременчуці. Ювенальна поліція проводить превентивні заходи з неповнолітніми та їх батьками». 

Правоохоронці з’ясували, що збори були організовані через чати, нещодавно створених Telegram-каналів. Очільник поліції Полтавщини наголосив, що поліцейським вже вдалося встановити одного з адміністраторів та провести за адресою його проживання санкціонований обшук. У 16-річного фігуранта вилучено техніку, яка використовувалася для інформування підписників та координації дій «руху».