На Миргородщині, поліцейський офіцер Євгеній Фененко та голова Білоцерківської територіальної громади Іван Лещенко, 24 травня об’єдналися з однією метою - привітати дітей та влаштувати для них справжнє свято.


Спортивно-розважальний захід для школярів Білоцерківського, Красногорівського, Рокитянського ліцеїв та для Попівської, Бірківської, Подільської, Мостовівської і Балакліївської гімназій був присвячений 5-ій річниці проєкту Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади».

Євгеній Фененко, поліцейський офіцер Білоцерківської тергромади розповідає: «В такий складний для країни час, ми вирішили влаштувати для найменших жителів нашої громади спортивне свято. Адже прагнемо закріпити у свідомості кожного юного жителя просте ствердження, що спорт - це радість».


До спортивних заходів у громаді долучилися й поліцейські Полтавщини. Правоохоронці підготували для учасників змагань багато сюрпризів - знайомство з роботою поліцейського-кінолога та патрульного поліцейського. Діти уважно спостерігали за виконанням команд службових німецьких вівчарок «Тайри» та «Лади», наставницями яких є інспектори-кінологи Кінологічного центру ГУНП в Полтавській області Алла Черкаська та Олена Сумченко.

Поліцейська вівчарка «Тайра», по команді Алли Черкаської відшукувала запаховий слід умовного злочинця, а вівчарка «Лада», по завданню Олени Сумченко шукала умовну «вибухівку».


Популярністю у дітей користувалася локація патрульної поліції міста Полтава. На відкритому майданчику, поряд зі службовим автомобілем правоохоронці влаштували для школярів цікаву вікторину з правил дорожнього руху та знайомили з спецзасобами поліцейських.

Родзинкою змагань стало нагородження учасників. Дітлахи отримали від поліцейського офіцера громади пам’ятні медалі за призові місця та заохочувальні грамоти. Попри боротьбу за першість у змаганнях, і діти, і поліцейські отримали незабутні емоції.


Нагадаємо, 26 травня, очільник поліції Полтавщини Євген Рогачов нагородив пам’ятною відзнакою ГУНП в Полтавській області «Кращий за професією» майора поліції Євгенія Фененка, поліцейського офіцера громади сектору взаємодії з громадами відділу превенції Миргородського районного відділу поліції.

За надійне партнерство та ефективну співпрацю Подяка заступника Голови Національної поліції України генерала поліції третього рангу Олександра Фацевича оголошена голові Білоцерківської сільської територіальної громади Івану Лещенку.

Відділ комунікації поліції Полтавщини 

(за інформацією Миргородського райвідділу поліції)