До Дня Конституції України поліцейські Полтавщини спільно з капеланами громадського формування «Капеланський патруль» провели патріотично-пізнавальну зустріч з дітками, які перебувають під опікою благодійної організації «Світло надії». В ігровій формі з дітьми обговорили їх права, разом малювали та грали в інтерактивні ігри.   

На зустріч до дітей завітали: Наталія Нечепуренко, уповноважена з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Національної поліції України (з дислокацією в Полтавській області), Юлія Назарець, капелан громадського формування «Капеланський патруль» та Наталія Жовтенко, інспекторка з дотримання прав людини Полтавського райуправління поліції.

В рамках заходу гості поспілкувалися з дітьми про їх права, обговорили тему безпеки під час війни, а також взяли участь у заняттях з арттерапії «Я маю право». 

Наталія Нечепуренко зазначила: 

«Аналізуючи дитячі творчі роботи ми побачили, що зараз для них важливо - мирне життя з можливістю на відпочинок у горах, на морі або в лісі. Також особливо важливо для дітей, щоб вся родина була разом, а в будинках та на вулицях завжди було світло».  

Наприкінці зустрічі поліцейські та капелани передали діткам різноманітні іграшки та необхідний одяг, після чого в дружній компанії провели пізнавальні тематичні ігри. 

Відділ комунікації поліції в Полтавській області