28 серпня за участі секретаря міської ради відбулася нарада Департаменту освіти з директорами навчальних закладів Полтавської громади.

Під час наради обговорили стан укриттів та доступ до них батьків, ремонти туалетів, укриттів, покрівель та навчальних закладів загалом, рівень забезпечення підручниками, роботу груп подовженого дня, укомплектування педколективів, форми навчання.

Катерина Ямщикова анонсувала створення Ради батьківських комітетів при Полтавській міській раді.

"Створимо Раду батьківських комітетів при міськраді. Це потрібно, щоб збільшити ефективність роботи галузі освіти та скоротити дистанцію між дитиною, батьками та організацією самого навчання. Ми всі за одне - за якісне та безпечне навчання наших дітей", - повідомила Катерина Ямщикова.

Також вона наголосила на необхідності покращення комунікації між вчителями та батьками.

"Батькам необхідна інформація. На сьогодні вони й досі не розуміють чи вийдуть діти на очне навчання, чи ні. Треба комунікувати та негайно провести батьківські збори", - сказала Катерина Ямщикова.

За словами директора Департаменту освіти Жанни Каплоух, у навчальних закладах триває опитування батьків щодо форми навчання: очна чи дистанційна. Батьки обирають, яка з форм навчання зручніша та безпечніша для них з урахуванням наявного укриття у закладі. Тому доступ батьків до укриття має бути.