28 вересня, з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти, у Полтавському художньому музеї ім. Миколи Ярошенка (Галереї мистецтв) відбулось урочисте нагородження.

Перед початком заходу присутні згадали освітян, які нині боронять незалежність України на фронті, хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих колег.

З прийдешнім професійним святом привітали працівників освіти Полтавської громади перший заступник міського голови Валерій Пархоменко та заступниця міського голови Світлана Тарашевська.

«Щира вдячність вам – вчителі та педагоги – за навчання і виховання патріотично налаштованої молоді, яка сьогодні, тримаючи зброю в руках, гідно боронить кордони нашої держави. Зараз непрості часи, але я вірю, що перемога буде за нами. І наступного року ми відзначимо це свято у більш ширшому колі. Міська рада робить усе зі свого боку, аби підтримувати навчальні заклади. Бажаю вам успіхів у роботі, творчої наснаги, терпіння та якнайшвидшої перемоги!», - зазначив Валерій Пархоменко. 

За сумлінну працю, вагомі досягнення в професійній діяльності та з нагоди Дня працівників освіти п’ятьох фахівців галузі нагородили Премією Полтавської міської ради:

- Майю Олексіївну Лупай, вчителя фізичної культури Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 34;

- Віту Іванівну Якіну, заступника директора з навчально-виховної роботи Полтавської спеціальної школи № 40;

- Ольгу Володимирівну Британову, вчителя початкових класів Початкової школи № 46;

- Ганну Геннадіївну Овчаренко, музичного керівника Полтавського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 12 «Ведмежатко»;

- Олену Миколаївну Медяник, викладача професійно-теоретичної підготовки Полтавського професійного ліцею сфери послуг. 

Окрім цього, 30 кращих працівників-освітян отримали Почесні грамоти виконавчого комітету Полтавської міської ради. Всього, за поданнями педагогічних колективів, нагородили грамотами та преміями 119 людей.

Талановиті вихованці колективу «Ренесанс» ЗЗСО № 34 та початкової школи № 43 разом зі своїми вчителями та вихователями подарували присутнім насолоду від мистецтва танцю і пісні.