До Лубенського райвідділу поліції Полтавщини 22 грудня близько 19:30 надійшло повідомлення від місцевої мешканки про пограбування її неповнолітнього сина. Поліція розпочала розслідування. 

Отримавши повідомлення про грабіж, на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група місцевого підрозділу поліції. За попередньою інформацією слідства, на пішохідному мосту, розташованому неподалік залізничного вокзалу в Лубнах, невідомий чоловік відкрито заволодів мобільним телефоном 12-річного місцевого хлопця та втік з місця скоєння злочину. У ході першочергових оперативно-розшукових та слідчих дій правопорушника вдалося встановити. 

Євгеній Карпець, начальник Лубенського районного відділу поліції, розповів: 

«На пошуки фігуранта ми орієнтували максимальну кількість особового складу поліції Лубенщини та поінформували громадськість. Невдовзі особу грабіжника та місце його знаходження вдалося встановити завдяки пильності небайдужих громадян, які надали важливу інформацію оперативникам. Правопорушником виявився 25-річний місцевий мешканець, який раніше вже мав проблеми з законом. Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Лубенської окружної прокуратури, розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 4 статті 186 (Грабіж, вчинений повторно в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. У разі визнання вини судом чоловікові загрожує до десяти років позбавлення волі.