На Полтавщині поліція встановила обставини вбивства мешканця Лубен майже 15-річної давності. Про це повідомляє поліція області.

Про зникнення мешканця Лубен до правоохоронців повідомила його мати. Жінка зазначила, що її син 23 травня 2009 року поїхав на скутері у невідомому напрямку та додому вже не повернувся. По базам даних Міністерства внутрішніх справ України чоловік значився безвісти зниклим із 2009 року.

Обставини його зникнення поліції вдалося встановити вже у травні 2024 року. Слідчі встановили, що ввечері 23 травня 2009 року чоловік відпочивав у компанії знайомих. Потім між потерпілим і одним з його знайомих виник конфлікт. У ході з’ясування стосунків фігурант сокирою наніс 30-річному опонентові смертельне тілесне ушкодження. А щоб приховати сліди злочину, зловмисник викинув тіло в закинутий колодязь.

Залишки тіла в колодязі знайшли у березні 2024 року під час проведення оперативно-розшукових та слідчих дій. Згодом судова та генетична експертизи підтвердили, що тіло належить чоловікові, якого розшукували як безвісти зниклого.

Поліція встановила підозрюваного в злочині. Йому вже повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Фігуранту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.