29 серпня о 09.00 біля Свято-Успенського кафедрального собору з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, секретар міської ради Катерина Ямщикова разом з рідними і близькими полеглих воїнів, небайдужими полтавцями схилили голови у спільній молитві за кожного, хто віддав життя за Україну у боротьбі з ворогом. Панахиду за загиблими провів Митрополит Полтавський та Кременчуцький Федір та духовенство Полтавської Єпархії православної церкви України.

На Соборному майдані також розміщені інсталяції з відпрацьованих боєприпасів та соняхів, які є символом цієї пам’ятної і трагічної дати, виставка картин. Крім цього, кожен охочий міг вшанувати пам’ять українського захисника шляхом нанесення інформації про нього на українській атрибутиці та встановити прапорець на Просторі пам’яті.

На кладовищах пройшла поминальна служба за полеглими Героями. Секретар міської ради Катерина Ямщикова та перший заступник міського голови Валерій Пархоменко поклали квіти до почесних поховань загиблих військовослужбовців, учасників бойових дій, захисників України на Алеї Героїв міського кладовища та кладовищі у с.Затурино.

Вічна шана Героям, які віддали життя, щоб відстояти вільну, незалежну Україну.