До відділення №1 (м. Гадяч) Миргородського райвідділу поліції 29 грудня близько о 07:30 надійшло повідомлення від рятувальників про пожежу в селі Вельбівка Великобудищанської громади Миргородського району. Поліція встановлює обставини події.

За попередньою інформацією слідства, пожежа сталася вночі у господарській будівлі. Унаслідок пожежі пошкоджено шини на двох автомобілях Volkswagen. На щастя, з людей ніхто не постраждав.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Миргородської окружної прокуратури, вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 194 (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Обставини та причини події з’ясовує слідство.