Відбулася зустріч начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна та його заступників із представниками ПРООН в Україні. Основні теми, що обговорювали, – енергетична безпека й підтримка ветеранів.

Дмитро Лунін подякував Програмі розвитку Організації Об’єднаних Націй в особі Постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє за підтримку. Зазначив, що область уже давно працює з ПРООН, спільно реалізують низку важливих ініціатив. Цього року на Полтавщині розпочав роботу проєкт «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», учасниками якого є 10 територіальних громад області.

«Полтавщина – одна з лідерів реалізації Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, яку ми успішно реалізовуємо з вашою допомогою, – зазначив Дмитро Лунін. – Із початку повномасштабного вторгнення ми одна з тилових областей країни, прийняли найбільшу кількість ВПО. Підтримуємо області, де тривають бойові дії. Підтримка фронтових областей і забезпечення ВПО – важливі завдання».

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє зауважив, що в регіоні працює велика команда, із Полтавською ОВА налагоджена тісна співпраця.

«Наша установа налаштована на відбудову країни й на те, щоб підтримувати Україну надалі. Ми знаємо про ту значну роль, яку зіграла Полтавщина в підтримці внутрішньо переміщених осіб і яку відіграє у відбудові країни. Сьогодні зустрілися з представниками бізнесу, також підтримка ветеранів – наш пріоритет. Вдячний за партнерство», – зауважив Яко Сільє.

На зустрічі обговорили конкретні кроки щодо забезпечення проходження осінньо-зимового періоду. Зокрема, потребу в генераторах для закладів освіти, медицини та критичної інфраструктури. Також забезпечення підтримки ветеранів та співпраці з різними ветеранськими організаціями. Зустріч провели в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області.

Нагадаємо, Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.