В обласному центрі напередодні Дня підприємця привітали бізнес-спільноту Полтавщини з професійним святом. Участь у заході взяли заступник начальника ОВА Максим Калінін, голова обласної ради Олекандр Біленький, голова Полтавської асоціації бізнесу Ірина Бессарабова, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА Дмитро Мандріков.

«Насамперед дякую вам і вашим колективам – людям, які підтримують економіку країни. З початку повномасштабного вторгнення ми з вами допомагаємо військовим. Разом виготовляли буржуйки, ремонтували техніку, завдяки вам закуповуємо військову амуніцію, квадрокоптери та спеціальні оптичні пристрої, передаємо автомобілі та пально-мастильні матеріали, – зазначив Максим Калінін. – Підтримуємо наших людей на деокупованих територія. Завдяки спільним зусиллям допомагаємо боротися з наслідками підриву Каховської ГЕС. Нині ви активні учасники президентської ініціативи «Пліч-о-пліч». Вітаю із професійним святом! Бажаю, щоб усі задуми були успішними, здоров'я, миру, доброботу вам і вашим родинам! Працюємо далі для нашої спільної перемоги!»
Олександр Біленький зауважив, що в умовах війни важлива взаємопідтримка держави і бізнесу.
«На допомогу державі і кожній громаді, як і волонтери, стали підприємці. Вдячні за вашу підтримку, відповідальне ставлення до всіх прохань військових. Зі свого боку, ми звертаємо увагу на те, як працює бізнес, на скільки держава рівноцінно ставиться до кожного підприємця. Наше завдання – не перекладати повністю всю відповідальність на підприємців, а допомагати, щоб сплата податків була своєчасною, і підприємства продовжували далі працювати», – сказав Олександр Біленький.
Дмитро Мандріков зазначив, що робота Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА завжди направлена на допомогу та підтримку підприємницької діяльності. Поінформував про державну програму єРобота.
«У межах цієї програми всі підприємства України можуть отримати грант до 8 млн грн. Це безповоротна підтримка, яка направлена на підприємства, які хочуть розширити обсяг продукції, яку вони виробляють, за допомогою коштів, що надаються через профільне міністерство. Якщо подасте заявку через портал Дія, отримаєте державну підтримку на розширення промислової та виробничої бази й придбання інструментів, агрегатів, механізмів, що дозволять підвищити об’єм виробництва продукції та збільшити відрахування до державної скарбниці. В департаменті завжди допоможуть скласти бізнес-план та пояснять процедуру заповнення заявки», – розповів Дмитро Мандріков.
Ірина Бессарабова зауважила, що асоціація бізнесу разом із владою шукають варіанти, як допомогти підприємцям, щоб спільно вистояти в цій боротьбі.
«У цих непростих умовах бізнес Полтавщини розвивається. Бізнес-спільнота відчуває велику відповідальність за найманих працівників. Нині ми шукаємо нові підходи до ринків, щоб підприємства працювали. Кожен повинен відповідально ставитися до виконання своїх ролей. Людяність, довіра, взаємодія, співпраця – це складові позитивних результатів та нашої перемоги», – сказала Ірина Бессарабова.
Провідні підприємства області нагородили відзнаками обласної військової адміністрації та обласної ради.
День підприємця в Україні традиційно відзначають у першу неділю вересня.