Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 27 сучасних автомобілів швидкої допомоги.

«Це повнопривідні, економічні, практичні й комфортні санітарні автомобілі класу В. Оснащені сучасним медобладнанням, а також зручностями для роботи водія та медичного персоналу: кондиціонерами й опалювачами в кабіні водія й лікарському салоні, відеокамерами та парктроніками», – зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Швидкі» отримали від Міністерства охорони здоров'я України.

«Машини оснащені ношами, каталкою для перенесення пацієнта. Є портативний та стаціонарний відсмоктувачі, ЕКГ-апарат з функцією дистанційної передачі, тож кардіограму з місця обстеження хворого можна передати дистанційно на діагностичний центр. Є дефібрилятор, шприц із дозатором, якщо ми транспортуємо хворого на далеку відстань, можемо дозовано проводити інфузійну терапію. Є апарат для підігріву розчинів, щоб температура хворого співпадала з температурою ліків, є набір комірців, які можна використовувати, якщо у хворого травмована шия. Є дошка для перенесення на випадок травми хребта, а також кисневе обладнання», – розповіла головний фельдшер станції екстреної медичної допомоги Полтави Наталія Мастюх.

Нині автомобілі швидкої допомоги перебувають на етапі реєстрації. Після введення в експлуатацію вийдуть на лінії й надаватимуть допомогу мешканцям усієї області.