Сучасна спальня, виконана у світлих тонах, актуальна для будь-яких по своєму метражу квартир і приватних будинків. Дизайн приміщення передбачає лаконічність, простоту, витонченість. 

Кольори світлої спальні 

Безпрограшний варіант створюють білі, бежеві, сірі, блакитні, нюдовые тони. Але важливо розуміти, що вимагається не лише грамотно підібрати самі кольори, але і розставити акценти, які виділяють деякі частини приміщення візуально. 

Білі спальні завжди популярні. Універсальний колір відмінно поєднується як з нейтральними відтінками, так і з яскравими. Бежевий також досить затребуваний тон. Дизайнери рекомендують вибирати варіанти гарнітурів з невеликими вкрапленнями сірого, який надає природності. Що стосується сірого, то це теж найбільш нейтральний колір, який можна поєднувати з іншими світлими або акцентними. 

Переваги спальні у світлих тонах 

Тренд дизайну інтер'єру - це мінімалізм. Спальні у світлих тонах завдяки їх практичності, лаконічністі відмінно вписуються. Втім, купівля гарнітура дозволить і заощадити сімейний бюджет. На сайті taburetka можна, наприклад, купити ліжко або шафу в спальню за мінімальною ціною. 

Світла спальня має численні переваги: 

  • Візуальне розширення простору. Також вони допомагають приховати і деякі дефекти, пов'язані з геометрією приміщення. 
  • Універсальність. Світлі відтінки поєднуються з будь-якими кольорами, вони не забиратимуть увагу на себе, якщо хочеться зробити в кімнаті яскравий акцент. Крім того, виконати таку спальню можна у будь-якому стилі (мінімалізм, класика, прованс і інші).
  • Турбота про здоров'я. Медики довели, що світлі відтінки сприяють розслабленню і якісному сну. Тому білі, сірі, бежеві тони для спальні чудово підійдуть. 
  • Охайність. Світлі кольори виглядають "чистішими", ніж темна обробка. Крім того, вони більше практичні. Наприклад, замовивши шафи купе у білому, сірому, бежевому, пастельних відтінках блакитного, лимонного, рожевого, зеленого покупці відмічають, що на поверхні не так видно пил. 

Такі меблі можна використати для приміщення будь-якого розміру. Світлі спальні прекрасно виглядають в кімнатах з квадратурою 10 або 30 квадратних метрів. Тим більше, завжди можна вибрати і купити диван недорого, який оптимально впишеться залежно від геометрії спальні. 

Дизайн спальні у світлих тонах 

Самими затребуваними варіантами є: 

  • Класичний. Стильний інтер'єр виходить, якщо встановити в спальні масивне ліжко з високим узголів'ям, велику шафу, комод з выточенными ніжками. Дизайн "дорогий", оскільки для класики характерне використання тільки якісних матеріалів для меблів (натуральне дерево), фурнітури (ефект позолоти, бронзи). Атмосферу домашнього затишку створює великий килим на підлозі, репродукції картин на стінах, масивні дзеркала. 
  • Модерн. Дизайнери використовують такі матеріали як дерево, скло, камінь, віддаючи переваги бежевим, сірим, коричневым тонам. Особливість модерну - це плавні лінії. Підбираються комоди, шафи, ліжка, які не мають гострих кутів. 
  • Скандинавский. Простота, затишок і комфорт - ось три слова, що описують цей стиль. Візуальне розширення простору досягається не лише за рахунок використання світлих меблів, але і завдяки великим вікнам, вірно розставленим освітлювальним приладам. 

Також популярні контемпорари, кантри і прованс. У будь-якому разі можна знайти відповідні меблі для реалізації спалень в таких стилях.