5 січня перший заступник міського голови Валерій Пархоменко зустрівся з представниками Національної поліції і Державної служби охорони щодо реалізації всеукраїнського проєкту «Офіцер безпеки в закладах загальної середньої освіти» у Полтавській громаді.

Офіцер забезпечуватиме безпеку в школах, не допускатиме сторонніх осіб у заклад, має комунікувати з адміністрацією школи та батьківськими комітетами, доносити рекомендації з необхідних заходів безпеки, захищатиме дітей.

«Дана посада вводиться у школах нашої громади уже з 1 вересня 2024 року. У зв’язку з цим, ми повинні провести конкурс на заміщення вакантних посад. Ця людина може бути, безпосередньо, з навчального закладу або проживати на місцевості. Адже офіцер має досконало знати навчальний заклад, його територію для того, аби убезпечити навчальний процес», - пояснив Валерій Пархоменко.

До кандидата на посаду є певні вимоги: високий рівень фізичної та психологічної підготовки, попередня бездоганна професійна діяльність, здатність діяти в екстремальних ситуаціях, комунікабельність, досвід у спілкуванні з дітьми, вільне володіння державною мовою. А також кандидат повинен мати повну загальну середню або професійно-технічну освіту, вища педагогічна чи психологічна освіта – у пріоритеті.