Сьогодні, 6 липня, у приміщенні Полтавської міської ради вкотре відбулася екскурсія. Цього разу для маленьких переселенців, котрі приїхали до Полтави з Харкова та Києва.

Провела екскурсію членкиня Конгресу Ради Європи, Віце-Президент палати місцевих влад Конгресу Ради Європи Оксана Деркач. Вона познайомила учасників екскурсії з місцем, де приймаються для розвитку громади важливі рішення, з роботою депутатів, діти побували у їх ролі та вперше у житті взяли участь в офіційному голосуванні.


Діти разом з Оксаною Деркач розглянули буклет, який розробив Конгрес Ради Європи, аби привернути їх увагу до теми миру та справедливості, долучити до реалізації Цілей сталого розвитку ООН, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всіх людей у світі. Діти сформували ідеї та побажання, що б вони хотіли змінити у Полтаві, що покращить їхнє життя. Побажання будуть передані особисто до рук Полтавського міського голови Олександра Мамая. Окрім цього, дітлахи відвідали кабінет очільника громади, де мали змогу зробити фото у його кріслі.

- Полтавці об’єдналися навколо того, щоб максимально покращити та зробити комфортним життя людей, які через російську агресію вимушено приїхали у Полтаву. На даний час у нашому місті зареєстровано більше 50 тисяч внутрішньо-переміщених осіб, серед них 70 відсотків жінок, 20 відсотків дітей. Тому вони потребують особливої уваги та підтримки. І міська рада у важких економічних умовах та в умовах воєнного стану забезпечує їм проживання, харчування, розвиток та дозвілля дітей. Важливо привернути увагу до теми миру як дітей, так і всю Європейську спільноту. Тому я вкотре звертатимуся до керівництва Конгресу Ради Європи з питання забезпечення належних умов для ВПО, - зауважила Оксана Деркач.