У травні міжнародна ініціатива «Shelter Ukraine» оголосила конкурс на надання підтримки соціальних ініціатив з вирішення гуманітарних проблем цивільного населення в умовах війни, до участі в якому були запрошені в тому числі й установи соціального захисту територіальних громад, де проживають внутрішньо переміщені особи.

Громади Полтавщини, в яких сьогодні знайшли прихисток тисячі переселенців, також не залишились осторонь від можливості поліпшити облаштування та матеріально-технічну базу центрів перебування для ВПО. Відтак, Петрівсько-Роменська громада Миргородського району, в якій на сьогодні проживають майже 700 переселенців  – стала першою в області, яка вже отримала матеріальну підтримку за ініціативою «Shelter Ukraine».

Відповідно до поданої заявки, гуртожиток сільської ради, в якому проживають внутрішньо переміщені особи, які опинились в складних життєвих обставинах внаслідок військових дій, отримав нову побутову техніку (холодильники, настільні плити, електрочайники, мікрохвильові печі) та електрогенератор на загальну суму понад 190 тисяч гривень.

Безумовно, це черговий приклад практичної підтримки від іноземних партнерів та зацікавленості громади у зміцненні системи соціального захисту населення і поліпшенні надання соціальних послуг.

Довідково: Міжнародна ініціатива «Shelter Ukraine», що впроваджується організаціями SILab Ukraine, Тепле Місто/Teple Misto та VPLYV, Valores Foundation, у співпраці з Razom For Ukraine об’єднала низку міжнародних донорів задля гуманітарної допомоги України.