День відповідальності людини – державне свято України, яке, починаючи з 2021 року, відзначається щороку 19 жовтня у день народження Богдана Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини». З нагоди цього дня у Полтаві відкрили мандрівну виставку ілюстрацій в рамках Тихого фестивалю відповідальності, а також вручили нагороди найповідальнішим представникам бізнесу.

Бізнес чесно сплачує податки, забезпечує робочі місця, активно волонтерить, підтримує внутрішньо переміщених осіб та Збройні Сили України.

– Зараз на ваших плечах лежить економіка нашої громади, саме від вас залежить на скільки ми можемо підтримувати оборонний блок. Я знаю, скільки бізнес волонтерить та скільки інвестує. Ви – справжні друзі наших військових, – наголосила секретар міської ради Катерина Ямщикова. – В часи війни ви підтримуєте кожну із родин, яка працює у вас на підприємствах. Щиро вдячна за вашу роботу, за те, що не боїтесь брати на себе відповідальність та свідомо виконуєте свої обов’язки перед суспільством.

Заступниця міського голови Ольга Величко подякувала підприємцям та зауважила, що влада та бізнес повинні перебувати у постійному діалозі задля формування кредиту довіри та створення позитивного іміджу Полтавської громади.

– Ми щиро дякуємо вам за вашу відповідальність, працю, внесок у розбудову Полтавської громади, України, у наше спільне наближення перемоги.

Заступниця міського голови Тетяна Бардіна також звернула увагу на відкритість до комунікацій та наголосила, що спільна мета влади та бізнесу – розвиток міської громади.

Почесними грамотами виконавчого комітету Полтавської міської ради за сумлінну плідну працю на економічному фронті країни, високий рівень відповідальності і професіоналізму, активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток підприємництва Полтавської міської територіальної громади та з нагоди Дня відповідальності людини нагородили кращих підприємців та представників відповідального бізнесу.

Окрім цього, у холі центру Дія.Бізнес представлена мандрівна виставка ілюстрацій до Декларації відповідальності людини в рамках Тихого фестивалю відповідальності – виставки, що мандрує Україною. Паралельно такі виставки відбуваються у Чернівцях, Львові, Рівному, Києві, Ужгороді та Вінниці.

15 пунктів «Декларації відповідальності людини», яку створив Богдан Гаврилишин, – це 15 кроків для становлення особистості відповідальної людини, роль якої в розвитку свідомого громадянського суспільства вимірюється наполегливим самовдосконаленням, повагою до ближніх, підтримкою сім’ї, любов’ю до навколишнього середовища, зусиллями й прагненнями зберегти культурні надбання країни й людства та щирою взаємодією зі світом.