Слідчі спільно з оперативниками Управління боротьби з наркозлочинністю поліції Полтавської області, за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури, об’єктивно підозрюють у причетності до організації незаконної діяльності 26-річну полтавку.

Як повідомив Ігор Поліщук, начальник Управління боротьби з наркозлочинністю поліції області, правоохоронці встановили, що мешканка обласного центру поширювала прайси з наркотичними та психотропними засобами через спеціально створений телеграм-канал. Замовлені клієнтами наркотики збувалися шляхом закладок.

Сергій Рекун, заступник начальника обласної поліції, повідомив: «Під час обшуків у фігурантки вилучено близько кілограма наркотиків, з-поміж яких: канабіс, амфетамін марки LCD та інше. Вилучені речові докази спрямовані на судову експертизу. На даний час слідчими відділу поліції № 1 Полтавського райуправління поліції приймається процесуальне рішення про вручення їй підозри у скоєнні наркозлочинів, а також щодо обрання запобіжного заходу».

Слідчим підрозділом районного відділу поліції розслідується кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за частиною 2 статті 309 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Здійснюються заходи щодо встановлення інших осіб, що можуть бути причетними до незаконної діяльності.