Полтавська область активно готується до змішаної форми освіти. Як працюватиме конкретний дитсадок чи школа, визначатимуть батьки дітей та громади. 

Про це повідомив начальник Полтавської військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Є прихильники як очного навчання, так і дистанційного. І це ми бачимо в результатах опитувань, які проводять серед родин учнів у багатьох куточках регіону. Держава й область дослухаються до думки людей», – сказав Дмитро Лунін. – Спільне завдання різних рівнів влади – дати доступ до освіти всім дітям. Тим, хто проживає на Полтавщині, тим, хто виїхав в іншу область чи країну, і тим, хто приїхав до нас».

Про стан підготовки закладів освіти області до нового 2022/2023 навчального року, безпеку дітей та укриття в закладах освіти говорили з ректорами вишів області, з керівниками університетів і коледжів, які переїхали до Полтавщини, і з низкою народних депутатів, зокрема які працюють у профільному освітньому комітеті парламенту, – Юлією Гришиною, Володимиром Вороновим, а також нардепами Олексієм Красовим і Андрієм Бобляхом.

Юлія Гришина наголосила, що нині основна задача влади на всіх рівнях забезпечити початок навчального процесу при дотриманні безпеки та якості освіти. 

На нараді в Полтаві обговорили всі моменти й механізми підготовки до навчального року. Зокрема, пошук альтернативних місць розміщення для переселенців, які поки що живуть у закладах освіти, і внесення змін до державних постанов, щоб пришвидшити фінансування ремонтів укриттів, підвезення дітей, і регулярні навчання з безпеки.