Виробник, який на власному досвіді знає, що таке сніг, низька температура та їзда автомобілем. Перебуваючи у холоді тривалу частину року, для Скандинавії постало питання про якісні покришки. На сьогоднішній день зимові шини Nokian здобули особливе світове визнання завдяки якості та тест-результатам. Зимова гума Nokian є приємною в експлуатації. Вона видає заявлені виробником параметри.

Ця фінська компанія вибрала спеціалізовану нішу. Зимова шина Nokian готова вести автомобіль по пухкому снігу, чистому льоду. Вона розрахована на активну експлуатацію у сильний мороз, і не втрачає еластичність за низьких негативних температур.

Зимова гума Нокіан виготовляється на автоматичних установках, протектор має чіткий розмір. Дотримується інноваційна структура та малюнок ламелів та канавок. Продукція розрахована на легковий та підлозі вантажний транспорт.

Чому багато хто рекомендує купити шини Нокіан зима?

Про репутацію фінського виробника ми розповіли вище. Тепер розглянемо докладніше типи покришок для холодної пори року. Авторезина зимова Nokian може бути шипованою і ні. Кожен тип має свої переваги.

Чим особливі покришки з шипуванням:

  • Шипи не схожі на аналоги від інших компаній. Вони мають відмінну форму, тим самим утримують курс руху авто на слизькій дорозі. Вони мають ромбоподібну форму, 6 граней, тому старт та гальмування транспорту виходить ефективним.
  • Шиповані зимові автошини Нокіан мають скіс у внутрішній бік, що допомагає опрацьовувати засніжені ділянки. Так як компаунд еластичний, в боковини впаяно сталеві нитки, що утримують форму колеса і надають жорсткості.
  • Металеві включення створюють сильний шум під час руху по рівній твердій поверхні. Тому розробники вигадали новий підхід, створивши навколо кожного екземпляра виїмку з повітряною подушкою, що поглинає звук.
  • Особлива увага приділялася амортизаційним якостям кожного шпильки. Це дозволило зменшити негативний вплив на асфальт та залишити колишню ефективність на слизькому покритті.

Зимові колеса Нокіан з ламелями:

Компаунд м'який, стійкий до морозів, характеризується високою щільністю. Продовжується термін служби виробу, тому що матеріал стирається повільніше. Для цього до складу було введено силікати.
Боковини шин йдуть нагору під косим кутом, що дозволило значно зменшити ковзання.

Структура протектора розрахована на самоочищення від снігу та бруду. Це просічки трикутної форми під нахилом, що дозволяє виводити налипання.
Зимові покришки Nokian обладнані індикатором, що дозволяє спостерігати зношування колеса. На плямі торкання посередині нанесено сніжинку. Як тільки вона зітреться, потрібно проводити заміну схилів.
Використання технології RunFlat, що дозволяє рух на пробитій гумі. Вона дозволяє не возити із собою запаску, тому що за найгірших умов хід можливий на відстань до 50 км при невеликій швидкості.

Зимові шини Nokian: ціни й моделі

Компанія пропонує ринку понад сто видів виробів. Кожен вид продукції має значні особливості. До того ж, виробник прагне запропонувати світу екологічно чистий товар. Зимова гума Nokian проходить сертифікацію, що підтверджує свої якості тестами міжнародного рівня.

Експерти відправляють цей товар до цінового сегмента А класу. Однак, ті варіанти, що пропонуються брендом у середньому ціновому діапазоні, мають багато конкурентних переваг перед аналогами. Також вартість формується залежно від місця виробництва. Це не впливає на якість, просто виникає економічна залежність від особливостей виробництва.