За фактом смертельної ДТП слідчі, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У рамках кримінального провадження призначені судові експертизи.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася у Полтаві, 25 липня, близько 22:10. Досудовим розслідуванням встановлено, що під час комендантської години водій автомобіля Toyota Corolla проігнорував законну вимогу екіпажу патрульної поліції про зупинку та збільшив швидкість.

Намагаючись втекти від правоохоронців, на вулиці Європейській чоловік не впорався з керуванням та допустив зіткнення з електроопорою. Унаслідок ДТП 51-річний водій загинув на місці події.

Як з’ясувалося в процесі проведення невідкладних процесуальних дій та судово-медичного дослідження, загиблий перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Слідчі поліції, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, кваліфікують даний факт за частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, вчинені в стані алкогольного сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого. Триває комплекс необхідних слідчих дій.

Поліція Полтавщини закликає громадян судово дотримуватися обмежень, встановлених режимом воєнного стану, неухильно виконувати Правила дорожнього руху та за жодних обставин не сідати за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.