27 грудня постійна комісія з питань розвитку культури, освіти, фізкультури, спорту та молодіжної політики, підтримки ветеранів війни та учасників АТО, соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства і дитинства розглянула та підтримала проєкт рішення про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей Полтавської громади на 2024 - 2028 роки.

Згідно з проєктом у 2024 році оздоровлення дітей планують проводити у двох таборах відпочинку та оздоровлення. А саме у "Олімпійські надії" та "Супутник".

На оздоровлення дітей у "Супутник" планують виділити 24 млн 904 тис. 500 грн на утримання та покращення матеріально-технічної бази, виконання інших робіт щодо життєво важливих складових функціонування дитячого закладу оздоровлення та відпочинку КЗ ПДЗОВ «Супутник». Дані кошти заплановано спрямувати на капітальні ремонти по закладу, заробітну плату та нарахування на неї, предмети та інвентар, оплату послуг та продуктів харчування, оплату енергоносіїв та комунальних послуг. 10 млн 217 тис. 800 грн - на забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки в комунальному дитячому  закладі оздоровлення та відпочинку КЗ «ПДЗОВ «Супутник». Також по даному напрямку планується залучити додаткові кошти з інших джерел в сумі  4 млн 505 тис. 300 грн.

За рахунок даних коштів планується оздоровити в КЗ «ПДЗОВ «Супутник» у 2024 році 820 дітей пільгових категорій, з яких 400 – зі 100% оплатою путівки за рахунок бюджету, 420 – з 70% оплатою за путівку за рахунок бюджетних коштів. Повна вартість путівки складе 14 723 грн.

На оздоровлення дітей в "Олімпійські надії" планують виділити 14 млн 904 тис. 800 грн, що будуть спрямовані на утримання та покращення матеріально-технічної бази, виконання інших робіт щодо життєво важливих складових функціонування СДЗОВ «Олімпійські надії». Використання даних коштів заплановано на проведення необхідних ремонтних робіт, виплату заробітної плати, закупівлю необхідних товарів, оплату наданих послуг та продуктів харчування, енергоносіїв та комунальних послуг. А також на забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей в поєднанні з навчально-тренувальним процесом з обраних видів спорту (вихованців комунальних закладів дитячо-юнацьких спортивних шкіл Полтавської міської територіальної громади), які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в СДЗОВ «Олімпійські надії».

Окрім цього, з цих коштів планують за 4 млн грн побудувати найпростіше укриття цивільного захисту у вигляді модульної швидкоспоруджуваної споруди на 200 осіб.

За рахунок даних коштів планується оздоровити в КЗ СДЗОВ «Олімпійські надії» у 2024 році 650 дітей пільгових категорій, з яких 320 – зі 100% оплатою путівки за рахунок бюджету, 330 – з 70% оплатою за путівку за рахунок бюджетних коштів. Загалом, у 2024 році в КЗ СДЗОВ «Олімпійські надії» заплановано провести чотири оздоровчі зміни, якими буде охоплено 720 дітей. Повна вартість путівки складе 14 300 грн.

Також працюватимуть пришкільні та профільні табори відпочинку з денним перебуванням на базах загальноосвітніх та позашкільних закладів територіальної громади. За рахунок даних коштів заплановано охопити безкоштовними відпочинковими послугами 3000 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Вартість за 14-денне перебування однієї дитини у пришкільному таборі становить 2800 грн.  

У новій Програмі передбачено, що діти, які належать до пільгових категорій, матимуть змогу безкоштовно відпочити у пришкільних дитячих таборах відпочинку з денним перебуванням та оздоровитися у комунальних закладах оздоровлення та відпочинку СДЗОВ «Олімпійські надії» (с. Соснівка) та КЗ ПДЗОВ «Супутник» (с. Михайлівка) безкоштовно або з 30% батьківською оплатою (в залежності від пільгової категорії). Всі діти, не залежно від наявності у них пільгових категорій, Полтавської міської територіальної громади віком від 7 до 17 років включно матимуть змогу оздоровитися в закладах оздоровлення та відпочинку Полтавської області через  механізм відшкодування частини вартості путівки. Передбачено, що розмір часткового відшкодування вартості путівки становитиме до 2 прожиткових мінімумів для дитини віком від 6 до 18 років, але не більше ніж 70 % від вартості путівки.