28 грудня відбулося засідання міської батьківської ради закладів освіти. На початку засідання секретар міської ради Катерина Ямщикова повідомила, що до кінця січня директори шкіл громади мають презентувати бюджети та стратегію розвитку закладів.

"До кінця січня всі директори, в будь-якому форматі, мають презентувати бюджет школи на наступний рік. Зазначу, всі пропозиції директорів враховані. Тож, коли ви почуєте про конкретні роботи в тому чи іншому закладі - це результат роботи ваших управлінців. Таким чином, ви можете зрозуміти чи ваш директор подавав заявку, чи ні. Отже, все, що ви почуєте на презентації бюджету вашої школи (що є, чого нема, які передбачаються закупівлі) обговоріть спільно. Якщо після цього у батьків залишаться запитання, то будемо розбиратись. Наголошую, ваш директор школи зобов'язаний мати стратегію і має її презентувати. Протягом місяця всі батьківські комітети мають чітко розуміти, куди рухається їхня школа, з якими затратами та планами на розвиток. Нагадую, що кожна школа - це окрема юридична особа, яка відповідає за свою, в тому числі фінансову діяльність", - сказала Катерина Ямщикова.

Також вона наголосила на участі шкіл у грантових проєктах, що допоможе залучати додаткові кошти та осучаснювати заклади.

"На більшість проєктів заявки має подавати саме заклад, педколектив, а не міська рада чи Департамент освіти", - відмітила Катерина Ямщикова.

Директор Департаменту освіти Жанна Каплоух презентувала батьківській раді бюджет 2024 року на галузь освіти.

Окрім цього, під час засідання обговорили безпеку в закладах освіти. наступного року в громаді планують запустити проєкт "Безпечна школа" розробивши відповідну Програму.

"Найголовніше для батьків - це безпека дітей, в тому числі й під час перебування у школі", - сказала Катерина Ямщикова.

Щодо харчування школярів, то у 2024 році підняття вартості харчування не планується.