Відсьогодні у Полтавський міській громаді запрацював Дія Центр. Тут дотримані всі вимоги доступності та можна одержати понад 600 адмінпослуг. Із часом їхній перелік розширять.
В урочистостях і з нагоди відкриття взяли участь начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, перший заступник начальника Богдан Корольчук, заступник начальника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Когут, голова обласної ради Олександр Біленький, його заступники Олександр Лемешко та Олексій Чепурко, секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.
Філіп Пронін зауважив, що зі свого боку Полтавська ОВА зробила все можливе, щоб консолідувати зусилля на всіх рівнях і втілити ідею в реальність. Вивести адміністративні послуги на новий рівень та наблизити їх до людей.
«Центр Дія відповідає всім критеріям якості, тож сервіс стане ще зручнішим, а головне – безбар’єрним для людей. Для зручності облаштована кімната для батьків з дітьми. Для відвідувачів із порушеннями зору встановлені таблички шрифтом Брайля, а для людей з порушеннями слуху – сервіс «УТОГ», – розповів Філіп Пронін. – У п’яти зонах обслуговування надаватимуть понад 600 адміністративних послуг. Серед пріоритетних – соціальні гарантії для ветеранів війни та членів їх сімей. Важливо, аби люди відчували підтримку держави».
Прийом суб’єктів звернень здійснюється у зонах соціального захисту, пенсійного забезпечення, єВетеран, адміністративних послуг загального характеру, прийому документів для виготовлення паспортів громадян України та паспортів громадян України для виїзду за кордон.
Також тут доступні послуги з реєстрації нерухомості, бізнесу, громадських формувань, комплексної послуги «єМалятко», а також реєстрації місця проживання, архітектури та містобудування, земельного характеру та інших державних органів й органів місцевого самоврядування.

Катерина Ямщикова зауважила, що в колосально швидкі терміни міський ЦНАП запрацював в новому форматі та приміщенні.

«Це стало можливим завдяки адекватному конструктивному управлінському та людиноцентричному діалозі», – наголосила Катерина Ямщикова.
За її словами, на розгляд Полтавської міської ради винесено проєкт рішення щодо розширення переліку адміністративних послуг до 678.
Нагадаємо, приміщення Дія Центру збудували за програмою Президента України «Велике будівництво».