Полтавщина матиме власну поштову марку воєнного часу – «Гадяцьке сафарі». Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін разом із головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким і Полтавською філією АТ «Укрпошта» оголосили про початок конкурсу на ескіз. 

«Конкурсні роботи мають продемонструвати потужну роль Полтавщини в захисті країни та зміцненні незалежності нашої держави. Ми запрошуємо всіх охочих, хто має креативні ідеї», – сказав Дмитро Лунін.

Збір конкурсних робіт триватиме до 7 серпня включно. Надіслати ескіз можна за цим посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTc4TFpplVQdhr07mhSUhCQxoMk9Vs...

Найкращі ескізи представлять на народне голосування, яке і визначить переможця. 

Окрім марок, планують випуск поштових конвертів і карток. 

Вимоги до конкурсних робіт:

- не порушувати морально-етичні норми;

- робота повинна бути малюнком або графічним макетом із візуалізацією в електронному вигляді у форматі JPEG, 300 dpi;

- кількість робіт від одного учасника не обмежена;

- використання в ескізах фотоматеріалів, тематичних зображень не має порушувати авторські права сторонніх людей;

- надсилаючи на конкурс свої напрацювання, учасник погоджується, що в разі перемоги він підпише авторський договір на передачу виключних майнових авторських прав на твір.

Поштова марка «Гадяцьке сафарі» для Полтавської області створюється за проєктом «Власна марка».

Довідково. У березні на півночі Полтавщини, зокрема на кордоні з Сумщиною, відбувалися бойові зіткнення з російськими окупантами. Тих окупантів, які після зустрічі з українською армією й теробороною втекли, шукали місцеві мисливці. У народі це назвали «Гадяцьке сафарі».