Дві жінки, 77 та 67 років, 3 серпня загубилися в лісовому масиві Шишацької тергромади під час збирання грибів. Спочатку вони намагалися самостійно відшукати знайому стежку. Однак, коли зрозуміли, що не можуть впізнати місцевість, звернулися по допомогу до поліції та рятувальників.

Спільні пошукові заходи працівників сектору поліцейської діяльності №1 (смт Шишаки) Миргородського райвідділу та районного підрозділу ДСНС, розпочаті негайно після отримання звернення, вже за годину дали позитивний результат. Близько 17-ї зниклих виявили на лісовій дорозі.

Переконавшись у відсутності загроз для життя та здоров’я літніх жінок, правоохоронці допомогли їм повернутися додому. Окрім того, поліцейські застерегли їх від наступних спроб "тихого полювання", акцентувавши на небезпеках воєнного часу та можливих вибухонебезпечних пастках, які може «приховувати» ліс.

Поліція Полтавщини нагадує про тимчасову заборону на відвідування населенням лісів на території Полтавської області та в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів, встановлену розпорядженням Полтавської обласної військової адміністрації

Не відвідуйте лісових масивів самі та не відпускайте до лісу літніх родичів та дітей. Без сторонньої допомоги вони можуть заблукати, травмуватися чи  потрапити в іншу небезпечну ситуацію.

Якщо, не зважаючи на заборону, вирушили до лісу та втратили орієнтир на місцевості, виберіть безпечне місце й терміново звертайтеся по допомогу до поліції (за номером 102) або рятувальників (101).