Органами соціального захисту населення області проведено комплекс робіт з призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг населенню на неопалювальний період.

За липень 2022 року житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг нараховано 107,1 тис. сімей на загальну суму 36 млн грн.

В область надійшли кошти з державного бюджету для проведення виплати пільг та субсидій. 9-10 серпня 2022 року кошти будуть зараховані на банківські рахунки одержувачів, відкриті в уповноважених банках.

Згідно законодавства пільги у грошовій безготівковій формі перераховуються надавачам послуг через АТ «Ощадбанк» до 18 серпня. Про стан розрахунків за житлово-комунальні послуги АТ «Ощадбанк» направить пільговикам СМС повідомлення.

Одержувачам пільг та субсидій, які отримують відповідну виплату через виплатні об'єкти АТ «Укрпошта», виплата розпочнеться з 09 по 25 серпня згідно графіків доставки.

Питання своєчасного нарахування і виплати державних соціальних гарантій перебуває на щоденному контролі в Департаменті соціального захисту населення.