Серед зниклих безвісти, місцеперебування яких цими днями встановили поліцейські Миргородського райвідділу поліції, 34-річна жінка з немовлям та двоє юнаків 14 й 17 років.

Так, пізно ввечері 23 липня до поліції надійшла інформація про зникнення 14-річного жителя Миргородської тергромади. Вранці юнак залишив батьківський будинок та не повернувся. Його знайшли за 3-и години у сусідній громаді ювенальна інспекторка та поліцейські сектору реагування патрульної поліції Миргородського райвідділу. Як з’ясувалося, хлопець гостював у знайомого.

Цієї ж ночі (24 липня) до чергової частини Миргородського райвідділу поліції звернувся чоловік з приводу зникнення 34-річної матері з однорічною дитиною. Та вже за півгодини від початку пошукових заходів слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції розшукала зниклих у родичів.

А 25 липня поліцейські встановили місцеперебування 17-річного мешканця одного із сіл Миргородського р-ну. Юнак не виходив на зв'язок з близькими з 22 липня.

Щодо кожного факту зникнення поліцейські здійснюють необхідні превентивні заходи для ухвалення відповідних правових рішень.

Поліція Полтавщини закликає громадян суворо дотримуватися заходів безпеки та навчати цих правил дітей, особливо в умовах воєнного стану в країні. Якщо ви залишаєте домівку, обов’язково повідомте своїм близьким куди плануєте піти чи поїхати.

Радимо обміркувати порядок дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації, зокрема варіанти відновлення втраченого зв’язку з близькими (зокрема, занотуйте номери телефонів батьків, знайомих, екстрених служб, гарячих ліній тощо).

Якщо самостійно знайти вихід зі складної ситуації не вдається, завжди є можливість звернутися по допомогу до поліції за номером «102».