Полтавщину обрали одним із регіонів, що прийматимуть мешканців Донеччини, яких незабаром евакуюють із Донеччини. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Наше завдання – дати їм нормальні умови проживання. Проговорили все, що необхідно для цього, з віцепрем’єром – міністром із питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук, народними депутатами, очільниками районів і громад, – розповів Дмитро Лунін. – Найактуальніше зараз – розміщення. Проговорили варіанти. Наприклад, гуртожитки вишів чи училищ, комунальні будівлі, які не використовуються, але їх можна переобладнати, частина шкіл, які обрали варіант дистанційного навчання, також за необхідності можуть прийняти ВПО. Керівники районів і громад відпрацьовують пошук приміщень».

На нараді обговорили і працевлаштування переселенців. Важливо, щоб люди не втрачали знання і навички, а якісно використовували свій ресурс на роботі, приносячи тим самим користь громаді, в якій вони проживають, та економіці області й країни. Тому під час пошуку житла для переселенців враховують і той факт, щоб була максимальна можливість забезпечити їх роботою.